Luovuudesta lisävoimaa työtekstien kirjoittamiseen

19.10.2022

 Ei varmasti ole olemassa yhtäkään työpaikkaa, jossa ei tarvitsisi kirjoittaa ollenkaan. Arjessa kaikkien muiden tehtävien lomassa kirjoitamme niin sähköposteja, erilaisia raportteja, muistioita, ansioluetteloita, tarjouksia, hakemuksia, blogeista, somepostauksista ja artikkeleista puhumattakaan. Ja tässähän tuli mainittua vain osa kaikista työelämän erilaisista teksteistä. Vaikka työelämä on erittäin digitalisoitunut, kirjoitustaidolla on yhä tärkeä rooli työelämässä menestymisessä. Tavat tuottaa tekstiä ovat muuttuneet mutta kirjoittajia tarvitaan, sillä ei ole lainkaan se ja sama, kuinka nuo edellä mainitsemani työtekstit tuotetaan.

Persoonallinen teksti jättää muistijäljen

On kiinni lukijasta mihin huomio tekstissä kiinnittyy mutta useimmiten lukijaan iskee selkeä, ytimekäs, laadukas ja inspiroiva teksti. Selkeä teksti on aina helpompi ymmärtää ja vältät näin väärinkäsitykset ja säästät myös arvokasta aikaa. Meihin puree myös teksti, josta välittyy myös ripaus kirjoittajan persoonaa. Parhaimmillaan teksti, johon kirjoittaja on tuonut omaa luovuuttaan jättää muistijäljen.

Ihan jokaisesta löytyy luovuutta

Arjessa kiireen keskellä oman kirjoittamisen kehittäminen voi jäädä vaikka taitoa käyttäisikin päivittäin. Meistä jokainen voi hioa omaa tekstiään entistäkin timantimmaksi, mutta se vaatii hiukan luovuuden herättelyä ja uutta näkökulmaa omaan kirjoittamiseen. Monille pelkkä ajatuskin kirjoittamisesta saa aikaan luomisen tuskan tunteen ja kynään tarttuminen voi tuntua hankalalta. Myöskin luovuus voidaan kokea arjesta irrallisena asiana ja vain "joidenkin toisten" omaisuutena. Puhumattakaan siitä, että luova kirjoittaminen kuuluisi kaikille. Höpöhöpö sanon minä, todellakin luovuus ja luova kirjoittaminen kuuluu ihan jokaiselle ja sen voi ottaa osaksi omaa arkea ja työelämää. Oleellista on se, miten tekee asiat!

Luovuus on meissä oleva mielentila, jota voi herätellä henkiin sen jäätyä taka-alalle. Se on heittäytymistä, itsensä tuntemista, rohkeutta, jotain itselle tuntematonta, aina hiukan jännittävää, heittäytymistä, inspiroivaa ja tarinoiden löytämistä.

Jokaisella on kyky sekä mahdollisuus kehittyä kirjoittajana, jolloin työtekstien tuottaminen sujuu arjessa entistä paremmalla inspiraatiolla ja niihin tarttuu rennommin mielin.

Jos yrityksesi ja työyhteisösi kaipaa lisää luovuutta arkeen ja luovasta kirjoittamisesta uutta näkökulmaa työtekstien tekemiseen, tutustu Luovasta kirjoittamisesta virtaa työelämän teksteihin- tehovalmennus webinaariini . Webinaariin ovat tervetulleita kaikki taustasta riippumatta. Tehovalmennuksen jälkeen sinusta ja kollegastasi kuoriutuu arjen sanan sankari!