SUVI KOVANEN

Paperinkulmasta sai alkunsa eräänä talvisena sunnuntaina kun perustin runoilleni Instagram-tilin nimeltään Paperinkulmasta. Paikaksi, jossa halusin itseni näköisesti julkaista omia pääosin käsinkirjoitettuja tekstejäni. Vähän kuin se minkä tahansa paperin yläkulma, jonne kirjoitetaan sanoja, joista voi kasvaakin jotain suurempaa. Päätin, ettei minun luomani paperinkulma jää vain minun tilakseni luoda tekstejä ja muuta luovaa. Siksi tarjoan kirjoituspalveluita, kirjoituskursseja sekä sisällöntuotantoa, jotta voimme yhdessä luoda oman paperinkulmasi luonnoksesta jotakin valmista, sinun näköistäsi tekstiä ja sisältöä.

Olen kirjoittamisen ohjaaja, sisällöntuottaja ja kirjoittaja.  Koulutukseltani olen filosofian maisteri (Jyväskylän yliopisto 2010), pääaineena kirjallisuus. Olen opiskellut myös taidekasvatusta ja kirjoittamista. 

Luovan kirjoittamisen kursseja erilaisissa muodoissa olen vetänyt vuodesta 2010. Erityisesti kirjoittamisen verkkokurssit ovat kuuluneet vuosia ohjausvalikoimaani.

Olen tehnyt myös vuosia töitä viestinnän parissa; tuottanut sisältöä organisaation verkkosivuille, uutiskirjeisiin ja sosiaaliseen mediaan. Teen mielelläni yhteistyötä erilaisten organisaatioiden, yritysten, yhdistysten ja seurojen viestinnän parissa.

Ja kyllä, kirjoitan paljon. Runot ovat omin ilmaisumuotoni mutta nautin myös muiden tekstilajien kirjoittamisesta. Löysin kirjoittajan sisältäni teini-ikäisenä, kadotin sen jossakin vaiheessa ja nyt viimeisten vuosien aikana olen löytänyt oman kirjoittamisen uudelleen. Löysin kuin kotiin. Yksi suurimpia haaveitani toteutui tammikuussa 2020 kun ensimmäinen runokokoelmani Jotta muistaisin julkaistiin. 

Kotoisin olen Etelä-Savosta, järvien sekä metsien ääreltä. Tämän hetkisen kotini olen löytänyt Lapista, Rovaniemeltä.